XIX finał akcji „Wspieram Pieski” na Zamku w Szydłowcu
10. czerwca gościliśmy na dziedzińcu Zamku w Szydłowcu, gdzie wraz ze wspaniałymi szefami kuchni działaliśmy wspólnie dla miejscowych, potrzebujących zwierzaków. Sprawdź, ile karmy udało nam się przekazać!
Na imprezie pojawili się wybitni kucharze z całej Polski i różnych zakątków świata, którzy przygotowywali wyśmienite dania dla odwiedzających. Każdy z uczestników mógł za symboliczną kwotę wykupić specjalny żeton, z którego dochód wędrował na konto potrzebujących zwierząt. Gościem specjalnym był szwajcarski szef kuchni, Kurt Scheller wraz ze swoim berneńskim psem pasterskim, któremu ewidentnie smakowały nasze przysmaki.
My oczywiście pojawiliśmy się z naszym stoiskiem pełnym apetycznych smakołyków i próbek karm, a także fantastycznych gadżetów przeznaczonych dla czworonożnych gości. Ponadto udzielaliśmy porad żywieniowych i trenerskich.
Użytkownicy aplikacji MyPetStory w niespełna dwa miesiące "wyklikali" aż 1044 kg karmy, która została przekazana podopiecznym miejscowych schronisk oraz fundacji. Na pamiątkę tego wydarzenia otrzymaliśmy statuetkę Złotego Serca MyPetStory. Dziękujemy!